top of page

Vår historie

Året er 2005 og 1.kull av Universitet for miljø– og biovitenskap står spent avventende på Pentagonplenen for å ta i mot de sagnomsuste studentforeningene ved daværende UMB. En etter en gjør de sin inntreden ved sang, høylytte skåler og iført de merkeligste plagg. De representerer en kultur som har utviklet seg i løpet av høgskolens 110 år. Skolens nye universitetsstatus i 2005 tiltrakk seg derimot en helt ny søkerskare.
Foreningens ”founding fathers ” var blant denne søkerskaren og skjebnebestemt var de alle plassert i Casinoblokken på Pentagon. Felles for disse var at ingen av de eksisterende foreningene appellerte til dem, men de var fast bestemt på at de skulle være en del av foreningslivet. Dermed var valget enkelt, de skulle starte noe eget.

 

En solrik septemberdag bestemte Henrik Aasgaard, Martin Martinsen, Ole Kristian Jonsrud og Henrik Schwabe seg for å utvikle grunnkonseptet av en studentforening som skulle representere kontrasten av det tradisjonelle foreningslivet på Ås. For å videreutvikle konseptet samlet vi de ytterlige 6 medstudenter, sammen utgjorde de the Founding Fathers av en forening som om få år skulle dominere foreningsbildet ved NMBU.

 

Grunnleggerne bestemte at foreningen skulle rette fokuset mot å øke foreningens samt NMBU-studentenes sosiale utbytte. De bestemte seg derfor for å forfølge en 2-delt visjon:
1.Bli en av de ledende foreningene ved NMBU.
2.Bygge et nettverk vi kan dra nytte av etter studietiden, samt at det sterke samholdet som foreningsmedlemmene bygger opp i løpet av studietiden skulle gagne nåværende og tidligere medlemmer gjennom gjensidig og kontinuerlig samarbeid.

våre tre grunnpilarer ble et faktum: Samhold, akademia og veldedighet.

Resultatet

Gevinsten av det arbeidet som har blitt lagt ned og resultatene som er oppnådd gjennom Unity har bidratt til at vi har fått bedre faglige resultater. Samtidig er det utrolig gledelig å se hvordan samholdet har hjulpet mange av våre foreningsmedlemmer til å nå gode jobber i næringslivet etter endt studie. I dag representerer vi flere globale selskaper og organisasjoner som er på toppen av ønskelisten til Norges studenter.
Samholdet mellom tidligere medlemmer (Alumni) gir oss en unik mulighet til å dra nytte av deres erfaringer. Resultatet er at vi blir bedre forberedt på å møte morgendagens utfordringer når vi skal ta en fot utenfor komfortsonen på Ås og inn i realiteten, noe enhver student venter etter endt utdannelse.


Det som gjør oss unike er samholdets synergier av å bygge hverandre opp. Ønsket om å bli bedre på de fagområdene som driver det spesifikke foreningsmedlemmet er essensielt. Hvorvidt det er å bli bedre forberedt på å drive sin gård, starte sin egen virksomhet, eller klatre karrierestigen i næringslivet er irrelevant. Vi mener det er samholdets styrke som er den viktigste driveren for at medlemmene våre ønsker å lykkes med sin lidenskap, og byggesteinen for nettopp det er at kjemien klaffer i gruppa.


I årene som har gått har Broderskapet Unity hatt en stor tilstedeværelse i agrarmetropolen, gjennom UKA barer, revyer, motivasjonsforedrag og andre innslag. Broderskapet Unity har blant annet hatt revyer som, «300», «Glorious Basterds», «Paradise Unity» og «Jubileumsrevy: ALLE HATER UNITY». Samtidig er det lagt ned enorme arbeidsmengder for å gi deltakerne på UKA i Ås en fullverdig utestedsopplevelse med barer som «Sensation White», «The Bank», «Børsen» og «The Jungle» . Foreningen arrangerer hvert år en utenlandsreise på høsten og en hyttetur til Filejell i vårsemesteret. I tillegg er vi utrolig stolte over vårt samarbeidsprosjekt med Feminin & Fornem, United Aid som er en veldedighetsorganisasjon stiftet i 2011. 

  • instagram
  • facebook
Om oss: Inner_about
bottom of page